Γιατί να επιλέξετε το καστορέλαιο για την περιποίηση σας -Ιδιότητες

  • από

Καστορέλαιο -Ιδιότητες

Το καστορέλαιο, ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus communis) της οικογένειας των Ευφορβιδών (Euphorbiacae).

Η απόχρωσή του είναι υποκίτρινη και είναι σχεδόν άοσμο. Το καστορέλαιο και τα παράγωγά του έχουν εφαρμογές στην κατασκευή σαπουνιών, λιπαντικών, υδραυλικών και υγρών φρένων, χρωστικών ουσιών, βαφών, βερνικιών, μελανιών, ανθεκτικών στο ψύχος πλαστικών, στιλβωτικών και στιλπνοτικών, νάιλον, φαρμακευτικών ειδών και αρωμάτων. Είναι ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά έλαια και υπήρξε από τα πρώτα εξαγώγιμα διεθνή εμπορικά προϊόντα.

(πηγή wikipedia)

Χρήση του καστορέλαιου ώς καλλυντικό :

  • ΔΕΡΜΑ Το καστορέλαιο είναι το ιδανικό για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επιδερμίδα τα οποία σχετίζονται με την φλεγμονή, τις κοκκινίλες ή την ξηρότητα, η οποία μπορεί να προκληθεί από εγκαύματα, από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή ακόμα και από σημάδια που αφήνει μακροπρόθεσμα η ακμή.
  • ΡΥΤΙΔΕΣ Ένα από τα καταπληκτικά οφέλη που μπορεί να έχει το καστορέλαιο για το δέρμα, και συγκεκριμένα για το πρόσωπο είναι το γεγονός ότι προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων, κάτι που κάθε γυναίκα μετά τα 30 έχει στο μυαλό της! Αυτό μπορεί όμως να συμβεί αν χρησιμοποιείται τοπικά και με συχνή χρήση.Το καστορέλαιο, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, διεισδύει βαθιά και διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Αυτά, με τη σειρά τους, βοηθούν να μαλακώσουν και να ενυδατώσουν το δέρμα.
  • ΣΠΥΡΑΚΙΑ Όσοι έχουν ακμή ή επιρρεπές δέρμα που τείνει να βγάζει συχνά σπυράκια, μπορούν να χρησιμοποιούν καστορέλαιο αλλά όχι σε μορφή ελαίου, καθώς έχει την τάση να φράξει τους πόρους και να επιδεινώσει το πρόβλημα της ακμής. Προτίμησε μία κρέμα ή toner με κύριο συστατικό το καστορέλαιο. Μπορείς επίσης να βρεις βιταμίνες στο φαρμακείο.Ενυδατώνει το δέρμα με το καλύτερο και το πιο φθηνό τρόπο! Το καστορέλαιο αφήνει το δέρμα απαλό, πλήρως ενυδατωμένο, περιποιημένο και αναζωογονημένο. Άπλωσε μία μικρή ποσότητα στο σώμα σου μετά το μπάνιο και θα δεις πόσο πολύ διαρκεί η απαλότητα που προσφέρει στην επιδερμίδα.
  • ΡΑΓΑΔΕΣ Αντιμετωπίζει τις ραγάδες. Οι ραγάδες είναι συνήθως το αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης, όταν το δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς αναπτύσσεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το καστορέλαιο βοηθάει στην μείωση των ραγάδων με την συχνή και καθημερινή εφαρμογή. Κάνει το δέρμα πιο ελαστικό, που σημαίνει πιο ελαστικό δέρμα, λιγότερες ραγάδες.Το καστορέλαιο είναι εξαιρετικά καλό για το δέρμα που έχει κηλίδες και σημάδια. Είναι τόσο αποτελεσματικό που οι δερματολόγοι συνιστούν καστορέλαιο για τη θεραπεία του προσώπου από κηλίδες και κοκκινίλες.Μπορείς να το χρησιμοποιείς το καστορέλαιο και ως ντεμακιγιάζ αν έχεις ξηρή επιδερμίδα και τα καθαριστικά σου δημιουργούν ξηρότητα. Πάρε ένα δισκίο ντεμακιγιάζ και βάλε λίγες σταγόνες από το έλαιο και τρίψε απαλά το πρόσωπο. Είναι τόσο αποτελεσματικό που θα σε βοηθήσει να βγάλεις και το μακιγιάζ των ματιών χωρίς υπερβολικό τρίψιμο.
  • ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ Εφάρμοσε καστορέλαιο στις βλεφαρίδες για να μακρύνουν.Για να δεις τις βλεφαρίδες σου πιο μακριές και γεμάτες, χρησιμοποίησε κάθε βράδυ μία μικρή ποσότητα καστορέλαιο.
  • SCRUB Κάνε lip scrub.Αν θέλεις να φροντίσεις το δέρμα σου το χειμώνα, και ειδικότερα τα χείλη σου τους κρύους μήνες που λόγω του αέρα και των matte κραγιόν που βάζουμε, τότε σου προτείνουμε να κάνεις ένα φυσικό σκραμπ για να φροντίσεις τα χείλη. Θα χρειαστείς μόνο 2 απλά υλικά που χρησιμοποιούμε για σπιτική απολέπιση: μαύρη ζάχαρη και καστορέλαιο!Το καστορέλαιο σε βοηθάει πολύ αν μετά το ξύρισμα έχεις κοκκινίλες και μικρά σπυράκια, ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή. Αν θέλεις να μειώσεις τους ερεθισμούς, χρησιμοποίησε ως ενυδατικό προϊόν το καστορέλαιο.
Ετικέτες: